Општа Стоматологија

Општа стоматологија се бави свим најчешћим проблемима везаним за здравље зуба и усне дупље код пацијената свих узраста.

Општа стоматологија илустрација Ординација Спирић

Композитне пломбе

Израђене су од смоле и стаклених или керамичких честица. У општој стоматологији стоматолог припрема зуб, уклањајући најчешће каријес, и наноси композитни материјал слој по слој, користећи посебно светло за очвршћавање сваког слоја. Након обликовања и полирања, пломба се стапа са зубом и пружа естетски прихватљиво и функционално решење.

Лечење канала зуба

Лечење канала зуба, познато и као ендодонтски третман, је стоматолошки поступак који се користи за третирање инфекција унутар канала зуба. Током овог поступка, стоматолог отвара зуб како би уклонио инфицирано ткиво, укључујући живaц зуба, темељно чисти канал, обликује га и пуни материјалом који спречава поновну инфекцију.

Циљ лечења канала зуба је очување природног зуба и спречавање ширења инфекције. Након третмана, зуб се обично затвара пломбом или круном ради заштите од даљих оштећења.

Полирање зуба

Полирање зуба је стоматолошки поступак који се користи за уклањање површинских наслага плака и каменца са зуба. То се обично ради помоћу специјалних инструмената и пасти за полирање.

Циљ полирања је побољшати естетику зуба, уклонити мрље и дати им сјај. Овај поступак такође помаже у спречавању настанка болести десни и каријеса. Након полирања, зуби изгледају чистије и сјајније.

Пескирање зуба

Пескирање зуба је стоматолошки поступак који се користи за уклањање површинских наслага, мрља и пигментација са површине зуба. Током овог поступка, стоматолог користи специјални уређај који распршује фини ток абразивних честица, обично натријум бикарбоната или кварцни прах, на површину зуба.

Ове честице се притиском уклањају са зуба, остављајући их чистим и сјајним. Пескирање зуба је ефикасан начин за уклањање тврдокорних наслага и давање зубима свежијег изгледа.

Осим естетских предности, пескирање зуба такође може помоћи у превенцији болести десни и каријеса тако што уклања бактерије и наслаге са површине зуба.

Уколико је и Вама потребан партнер за дигиталну трансформацију, имамо нешто за вас.