Орална Хирургија

У ординацији се обављају разне оралнохируршке процедуре. Од рутинских вађења до најкомпликованијих оралнохируршких захвата.

Орална хирургија уз експерте илустрација за Ординација Спирић

Екстракција импактираног очњака и умњака

Је процедура у стоматологији која се користи за уклањање зуба који су заробљени у вилици, што значи да нису у потпуности израсли или су неправилно позиционирани. Импактирани очњаци и умњаци могу узроковати различите проблеме, укључујући бол, упале, померање других зуба или формирање циста. Стога се често препоручује њихово извлачење како би се очувало орално здравље и спречиле компликације.

Ова процедура се обавља под локалном анестезијом како би се смањила нелагодност и осигурала удобност пацијента током захвата. Након екстракције, важно је пратити упутства стоматолога о постоперативној нези како би се осигурало брзо и безболно зарастање.
Екстракција импактираног умњака илустрација за Ординација Спирић

Френектомија

Френектомија је процедура која се користи за уклањање или ослобађање френулума, танког ткива које повезује два анатомски сродна дела тела, као што су усна или језик. Френектомија се најчешће изводи у стоматологији како би се кориговале аномалије попут повишеног френулума који може ометати нормално функционисање усана или језика.

Ова процедура може бити посебно корисна код проблема као што су ограничена покретљивост језика или потешкоће при пријањању усана. Након френектомије, пацијенти могу имати побољшан говор, жвакање и естетику, а опоравак обично траје неколико дана.
Френектомија илустрација за Ординација Спирић

Уградња вештачке кости

Вештачка кост је састављена од ситних гранула које се уграђују испод десни. Те грануле чине подлогу у коју ће се депоновати ћелије људске кости коју ствара наш организам и временом ће ћелије вештачке кости нестати, а замениће их ћелије природне кости.
Уградња вештачке кости илустрација за Ординација Спирић

Уколико је и Вама потребан партнер за дигиталну трансформацију, имамо нешто за вас.